Boom, Boom, Baby Boom

Ze zeggen weleens dat mensen nauwelijks meer contact hebben omdat ze constant op hun telefoon zitten te kijken. ‘Ze’ zijn overigens meestal oud en hebben de digitale revolutie gemist. Ze zagen de trein naar de stad ‘Innovatie’ wel stoppen en vertrekken, maar besloten om in een klein dorpje genaamd ‘Het Verleden’ te blijven wonen. Het huis van hun ouders overgenomen, niks van de wereld gezien behalve de oprit en de lokale buurtsuper, en gelukkig van ongeluk. Ik denk dat dit een typisch gevalletje van oorzaak en gevolg door elkaar halen is.

De huidige generatie heeft geen zin in zinloos contact en kijkt dus maar naar zijn telefoon. Contact met onbekenden over basale dingen zoals het weer, zijn gesprekken die de huidige generatie liever overslaat. Wij zijn de ‘Millenials’ of de ‘Generation Y’, kinderen van ‘Baby Boomers’ of ’Generation X’. Baby Boomers die de wereld door een roze bril zien omdat zij 80% van het kapitaal bezitten. Dezelfde generatie die geprofiteerd heeft van de naoorlogse economische groei en werk in overvloed. Die geprofiteerd hebben van het harde werk dat de generatie voor hun heeft moeten leveren. Dezelfde generatie die kankert op de ‘luie’ Millenial, de generatie die op Woodstock stond met een zak wiet en een seksuele drive die niet onderdoet voor de Tindergeneratie maar er ondanks dat wel een ongezouten mening over heeft. De kaas-kring-generatie waarbij er slechts één weg naar Rome leidt. De opa’s en oma’s die begrip voor anderen missen maar als het om respect voor ouderen gaat het hardst roept. De generatie die zeikt over het pensioen dat te laag is in een door hen vernielde economie. Een egoïstische generatie die het laatste beetje sap uit de economie probeert te persen door hun eigen ouderenpartijen op te richten. Wie mogen betalen voor het feit dat jullie (in grote getalen) op je 62e met vervroegd pensioen gaan (of zijn gegaan) en vervolgens nog 30 jaar teren op de maatschappij?

Juist. En dan sta je in de bus of trein, omdat zij het op de een of andere manier meer verdienen om te zitten, je verhaal te typen op je telefoon en dan voel je de veroordelende ogen van de worst-met-mosterd-generatie een gat in je telefoon branden.

Geef een antwoord