Bouquetreeks, met dank aan Koffietijd en Marit van Bohemen

Ik heb nog nooit een bouquetreeks gelezen, de reden daarvoor vind je in de doelgroep van het bewuste genre. Mijn beeld bij een bouquetreekslezeres (kom op, geen enkele man leest dit toch):

• Vrouw van middelbare leeftijd. Getrouwd, relatie zit al jaren in een sleur maarja, we blijven gewoon bij elkaar voor de kinderen (ook al zijn deze het huis al bijna uit).
• Waarschijnlijk een naam als Anja of Moniek.
• Op haar facebook, die ze aangemaakt heeft om nog een beetje hip te zijn, staan alleen maar foto’s van haar drie kinderen, twee jongens en een meisje, en hele kutte quotes (“Standing alone is better than standing with people who hurt you.”)
• Mevrouw mist de romantiek in haar slappe aftreksel van een relatie.
• Ongelukkig getrouwd stel heeft een volvo, waarschijnlijk een typetje-V omdat dat lekker praktisch is. De droomauto, een Porsche 911, van meneer komt er nooit, daar heeft hij zich ook al wel bij neergelegd.
• Man zit alleen maar met zijn hand in zijn broek studio voetbal te kijken. “Bavaria is lekker, Heineken is slootwater!” roept hij af en toe, naast de gebruikelijke scheld cannonades die hij gericht afvuurt op de gehele selectie van zijn favoriete voetbalclub en de ´blinde´ scheids-en lijnrechters.
• Mevrouw heeft waarschijnlijk een pittig kapsel omdat dat lekker makkelijk is, voor wie zou ze haar best nog doen, haar man ziet haar al 20 jaar niet meer staan. Manlief kijkt verlekkerd naar de hockeyvriendinnen die Fleur (dochterlief) regelmatig mee naar huis neemt. Met het beeld van deze negentien jarige meisjes in zijn hoofd sluit hij zijn ogen en probeert hij vergeefs klaar te komen wanneer het weer tijd is voor het maandelijkse potje seks heeft met zijn vrouw.

Zo gaat het dan decenia lang door. Volgende stap? Matchende Gazellefietsen, elektrische. Gezellig samen fietsen op zondag, naar (schoon)moeders. Langzaam wegteren. Soms krijgt de man van Anja nog glinstertjes in zijn ogen, wanneer de vriendin die Fleurtje meeneemt een kort rokje draagt. Verder? Langzaam wegteren, maar wel samen.

Geef een antwoord