December

December, een maand vol feest en frivoliteiten. De goedheiligman zet zijn paard Amerigo (hij heet eigenlijk Okki, gewoon een leuk weetje tussendoor) op het veevervoer naar Spanje om aldaar zijn slaven het hele jaar weer af te matten en voor te bereiden op de volgende Pietendiscussie. Tijd om de schoenen weer aan te trekken, de LED-lichtjes buiten te hangen en geld te geven aan het Glazen Huis. Gelukkig vieren wij in Nederland de kerst niet met de kerstman, anders zaten al die kutdwergen (je mag dwergen zeggen. Hobbits, smurfen en gnomes kunnen ze daarentegen niet waarderen) en bijbehorende BN’ers als Winston Gerstanogwat en Albert Verlinden zich weer sterk te maken voor deze niche teneinde een wit voetje te halen bij de bevolking. Wat zijn het toch leuke jongens hè? Kan Albert zich niet sterk maken voor dingen waar  hij wél affiniteit mee heeft? Zullen we anders maar lekker allemaal alles altijd benoemen en overal een ding van maken? Patrick Kluivert kwam bij RTL Boulevard (don’t ask) even laten zien dat hij een trui heeft laten maken. ‘Say no to racism’ staat er in witte (hoe kan het ook anders) letters op. Awareness creëeren, dat zet zode aan de dijk mensen. Fucking awareness. Tegenwoordig wordt er niet altijd meer gedoneerd voor een of ander goed doel maar bestrijden we ziektes als ebola met awareness. Nu iedereen weet dat Ebola back in town is hoeven we ons geen zorgen meer te maken. Gewoon met zijn allen over het museumplein in een polonaise en ebola is zo opgelost. Ga maar verder met je leven, niks aan de hand! Over 10 jaar zijn de kindertjes op de HAVO aan het debateren over zwarte piet en dwergenmishandeling in plaats van alom bekende en uitgemolken onderwerpen als de doodstraf en of Oh oh Cherso’s Barbie al dan niet een verbod op voortplanting opgelegd zou moet krijgen.

Trouwens, elfjes die in een fabriek speelgoed maken voor de witte leider is zelfs geen probleem in het preutse Amerika waar men om de haverklap de racism-card opgooit, en hier in het eens zo liberale Nederland evolueren we in reverse. Laat domme mensen gewoon discrimeren en stel een verbod in op voortplanting van mensen met een IQ onder de 115, dan ben je er zo vanaf. Ik weet niet of er onderzoek naar gedaan is, maar ik ben er toch van overtuigd dat het grootste deel van de racisten gewoon een beetje dom is. We moeten als samenleving, die biologische komkommers voor 2,25 bij de biologische supermarkt koopt (die apart verpakt zijn in een plastic zakje, wat is de deal met dat?), toch vooruit. Hoe blijft quinoa betaalbaar voor het intelligente volk als al die idioten ons vogelvoer opeten?

decemberiskut

Eén antwoord op “December”

  1. Ja, heel lekker klinkt het inderdaad allemaal niet, zo in december. Die plastic zakjes voor die biologische komkommers vind ik wel heel fout. Daar stikt morgen weer de laatste vis van zijn soort in, wanneer het zakje in de zee belandt. Tsja.

Geef een antwoord