Donderdag

“Ik doe bekkenbodem oefeningen, dus als ik kom, kom ik hard, heel hard. Ik lanceer je zo door het systeemplafond naar de boekhoudafdeling op verdieping 5” zei hij, terwijl hij een rode pen door de midden brak en het inkt over zijn hoofd leeggoot en zwoel zijn tong over zijn onderlip liet glijden.

“Heb je weleens een mentosje in een fles Coca-cola Light gedeponeerd? Nee natuurlijk geen dropsmaak! Een zelfgemaakte raket gelanceerd dan? Je weet wel, zo eentje met een fles water die je dan vol lucht pompt tot de druk in de fles zo hoog is dat het water er met grote kracht uitspuit en het ding tot grote hoogte laat komen?”

Anton is de marketingmanager van het beursgenoteerde bedrijf ‘Lavalampen en wijzerplaten BV’. Ondanks herhaaldelijke verzoeken om wat minder onzedelijk te zijn op de werkvloer weet Anton nog steeds de meest ongepaste opmerkingen te maken. Anton heeft geen opleiding en net zo min verstand van marketing. Woorden als SWOT-analyse en social media zeggen hem dan ook niks. De laatste keer dat Anton bezig was met zoekmachineoptimalisatie zocht hij hele specifieke porno waar blijkbaar geen markt voor bestaat. En dat wil wel wat zeggen, want noem het maar op en het bestaat.

Wat Anton wel heeft is een vrouw. Gefeliciteerd Anton, met je wijf. Op ieder potje past een deksel, zelfs op een potje zo schots en scheef als Anton. Zonder dit dekseltje, dat er overigens uitziet alsof er een vrachtwagen beladen met stenen Boedabeelden die op weg was naar de Intratuin overheen gereden is, zat Anton waarschijnlijk voor zijn huis in een niet nader te noemen wijk in Tilburg op een bankje te discussieren over het weer met zijn eveneens werkloze buren. Maar gelukkig heeft Anton een vrouw, Annie, en Annie heeft een broer, Bert, en deze broer heeft het familiebedrijf van zijn papa Bert overgenomen toen deze met pensioen ging. Papa Bert kreeg het bedrijf niet verkocht. Uiteindelijk heeft hij toch maar voor plan C gekozen, namelijk de leiding overdragen aan zoon Bert Junior. Het was dat, of faillisement aanvragen. Senior huilt zichzelf nog steeds iedere avond in slaap wetende dat hij de verkeerde keuze gemaakt heeft. Gelukkig voor Bert Senior is hij al 75 jaar oud en zijn zijn dagen binnenkort geteld. Zonder zijn huisje in Thailand, de lokale ladyboys en nog-lang-niet-legale jongetjes had hij waarschijnlijk al vrijwillig een stoomlocomotief gekopt.

Waar dit verhaal heengaat? Nergens. Anton ging de gevangenis in nadat een werkneemster hem aangeklaagd had voor verkrachting. Hij trok dit zo slecht dat hij zijn hoofd in het metalen ‘toiletje’ in de hoek van zijn cel stak en met de nodige moeite zijn nek brak. Anton is nu dood. Zijn begrafenis was op een mooie lentedag, er waren alleen een paar daklozen aanwezig om te genieten van de droge cake en koffie. De familie van Anton was lekker aan het genieten van de zon. Wat had je dan verwacht? Anton was een idioot.

.

Geef een antwoord