HOKJES!

Ik heb een hekel aan veel verschillende mensen. Heel veel verschillende mensen. Er hoeft maar iets ‘mis’ met je te zijn en ik vind je een ei. Er is dan niet echt iets mis met je, maar je bezit eigenschappen die me irriteren, eigenlijk is er dus iets mis met mij. Maar goed, dat kunnen allerlei dingetjes zijn. Je kleding, je manier van praten, die tatoeage die je hebt laten zetten die iedereen om je heen mooi vindt maar eigenlijk gewoon zwaar kut is, noem maar op. Over smaak valt niet te twisten, dat zeggen mensen zonder smaak. Bevooroordeeld zijn. Trots ben ik er niet op, maar de meeste mensen, al dan niet allemaal, zijn bevooroordeeld.

Ik heb echt een hekel aan mensen die pretenderen niet bevooroordeeld te zijn. Rot op, iedereen praat over anderen achter hun rug om. “Ik niet, ik zeg iets recht in iemands gezicht!”. En dat voor een kuddedier.

Moeders. An sich niks mis mee. Iedereen heeft er wel een, of twee, of vier als je twee moeders hertrouwen. Moeders hebben twee echte opties in het leven, huisvrouw worden, of carrièremoeder (we laten de huisvader buiten beschouwing, want dat zijn gewoon sukkels). Carrièremoeders worden uitgekotst door huisvrouwen, de kinderen bij een oppas dumpen, dat kan echt niet, aldus de huisvrouw. Ik denk dat het voornamelijk jaloezie is, wie wil er nou de hele dag omringd worden door jankende, zeurende, krijsende, snotpin-likkende, vieze minimensjes? De carrièremoeder niet, en terecht. Huisvrouwen zijn bij voorbaat kut. Van die vrouwen die leven voor hun kinderen. Bewust gekozen voor kinderen, een jongen en een meisje. En dan meisjes blijven uitpoepen en bij de vierde nog steeds zeggen: “Het geslacht maakt niet uit, als het maar gezond is”. Het is ook een wolk van een baby, en “hij heeft jouw ogen, maar Marcel zijn mond”, en dat terwijl het een kind van een buitenechtelijke relatie is. Je telefoon gaat, het is je wijf, ze heeft net haar eisprong gehad, of je even naar huis wilt komen om haar in missionarishouding vol te blaffen, en het liefst zo snel mogelijk want seks is om kinderen te maken. Op dat moment is seks al een moetje geworden en opgewonden raak je al als man al niet meer sinds ze een pittig kapsel heeft genomen na kind nummero uno. Maakt niet uit, het werkt beide kanten op, denk je dat die bierbuik haar aan het soppen brengt? Gewoon seks om voort te planten, zoals God het het bedoeld heeft.

Nog zoiets! Mensen die hun leven wijden aan een geloof, die leven volgens de regels van een eeuwenoud fucking sprookjesboek. En al die pedo’s maar aan koorknaapjes zitten, hun zonden worden immers toch vergeven door de Heer. Vast een voorproefje nemen van die 13 maagden, of haal ik nu Roodkapje en Sneeuwwitje door elkaar? Het is maar hoe je het interpreteert toch.

Bontkraagjes en ‘guccipetten’. VMBO-K sletjes met bontkraagjes en zelf getekende wenkbrauwen. Voetbalsupporters (ofwel groepsracisten, racisten die zich pas uitten als ze onderling zijn. “Ik heb niks tegen negers, mijn bovenbuurman is ook een neger.” En dan iemand vanwege zijn huidskleur toegang tot de metro ontzeggen omdat de idioot naast je ook een groepsracist is).

Dit alles brengt me op de vraag, in welk hokje pas ik? Er zal vast wel een hokje zijn voor cynische randdebielen met een hekel aan vrijwel alles. Wat heeft me gevormd tot beroepspessimist. Nature versus nurture, ik denk dat er in dit geval geen winnaar is, alleen een grote verliezer, een loser.

Stay Classy!

postscript: Laat je irritante kinderen thuis als je naar een winkel gaat. Niet iedereen hoeft opgescheept te worden met je gebrek aan parentingskills, ik ga toch ook niet bij jou in de tuin staan gillen?

kkgoor

Geef een antwoord