Iceboi Bertus

“Niemand begrijpt me”, denkt Iceboi Bertus “ik wil alleen maar de mensen gelukkig maken!”. IB Bertus heeft een katholieke opvoeding genoten. Zondag is een dag van God, Neen, DÉ dag van God! Terwijl al zijn schoolgenootjes van de prachtige kinderopvang te Tilburg Southside zich nog een keertje omdraaien in hun natgepiste-of bezwete bed gaat bij Bertus de fucking wekker af. “Satanverdomuzelf!”, zegt hij hardop wanneer zijn wekkerradio aanslaat en de vervelende noten van Coldplays schijtoeuvre de lucht bevuilen met hun klanken. 6.55 leest hij af van de rood flikkerende digitale streepjes die elke seconde feller lijken te worden en op Bertus zijn netvlies branden als de beelden van Pamela Andersons wiegende boezem op het netvlies gebrand staat van elke Baywatch-kijkende puber in de jaren ’90. Tijd om zijn zondaagse outfit aan te trekken. Hempie, vers gestreken overhemd zo wit als de tanden van Gerard Joling, nette broek, stropdasje om de nek en uiteindelijk een kaki jasje om het af te maken. Zaterdag was de dag waarop de Iceboi zijn wekelijkse bezoekje aan Oma mocht volbrengen, natuurlijk niet nadat hij eerst lekker naar bibleclass is geweest`om van de nodige indoctrinatie te genieten.

Naar de kerk, bidden, zingen, naar huis, lunchen, naar de kerk, bidden, zingen, naar huis. Bertus kan niet beschuldigd worden van ijdelheid, hebzucht of luiheid! Hij is lelijk, geeft alles en staat voor iedereen klaar! Natuurlijk is Bertus weleens jaloers, maar ga je hiervoor nou echt naar de hel? Ja Bertus, zo heeft God het nu eenmaal gewild. Tja, dat hij zich hiermee zelf schuldig maakt aan wraak is natuurlijk niet van belang. De leven Bertus, de leven!

Bertus heeft echter een enkel lichtpuntje in zijn hele klotenleven en dat is het ijsje dat hij aan het einde van dit weekend krijgt. Maar Bertus is een lieve boy, een spange Tatta. Als voor hem de week op maandag begint is hij pas echt blij, dan kan hij zijn generatiegenootjes blij maken! “Wie wil er een ijsje, wie wil er een ijsje!” Goed zo Bertus, zo maak je vrienden!

ijsje

Geef een antwoord