Joie de vivre

Tja, wat moet je erover kwijt hè. Gedichtjes zijn een beetje kut, verhaaltjes komen makkelijker, een rijmend verhaaltje is de oplossing. De titel Joie de vivre slaat ook nergens op, het klinkt goed, en het is mooi. Lust for life, plezier in het leven. Heeft totaal niks te maken met dit wederom belachelijke verdicht of gehaal. Maar soms komen er dingen in je op die nergens op slaan en klinken ze in je hoofd zo mooi dat je ze toch opschrijft. Bij deze, enjoy..

De gesprekken waren mooi. Het voelde heel speciaal.. nouja voor mij. Ik geloofde niet in liefde, niet op deze manier.
Het lijkt zo.. onpersoonlijk.. zo.. plastisch, maar niets is minder waar en.. ook al klinkt het misschien een beetje raar, maar.. ik, ik hou van je. Ik hou van je liefje.
Ik.. ik weet dat het moeilijk te geloven is en.. dat ik ratel als een kind met een leerstoornis.. maar, beloof me dat het beter is zo.. zo zonder jou.
En mocht het dan toch ware liefde zijn.. doe me dan niet langer pijn, vind jij samen dan ook niet een beetje fijn? Wil je toch liever alleen zijn.. alleen zonder mij?

Geef een antwoord