Prins Pannenkoek

Er was eens, niet zo heel lang geleden en gewoon op deze planeet aarde, een prins. De prins had de toepasselijke naam “Prins Pannenkoek”. Waarom dit toepasselijk is hoor ik je denken? Nou, hij bakte de beste pannenkoeken die je je maar kunt voorstellen. Simplistisch en spectaculair tegelijk, eenvoudig maar oh zo yummy!

Zoals alle sprookjes begint ook dit verhaal met: “Op een dag…”, dus zo geschiedde. Op een dag rijdt onze prins op zijn rode roestige fiets door het wonderschone landschap. Hij fietst en hij fietst en hij ziet om zich heen allerhande prinsessen, de een nog mooier dan de ander! Echter geen enkele prinses weet hem echt te bekoren. Dus Prins Pannenkoek trapt rustig verder. Verder en verder, hij geraakt alsmaar verder van zijn paleisje vandaan. Onderweg stopt hij voor een snelle versnapering in de vorm van een te dure Mars bij een tankstation waarna hij zijn weg weer vrolijk vervolgd.

Het wordt later en later en de prins zijn beentjes beginnen inmiddels aardig moe te worden. “Laat ik maar eens een pauze nemen”, zegt de prins hardop tegen zichzelf, tot grote verbazing van de lokale bevolking. Pannenkoek poogt de fiets op zijn standaard te zetten, maar het ontbreekt het roestige ding aan elke vorm van stevigheid dus als een el dente spaghettisliert kronkelt het ding in elkaar en het rijtuig van de prins klettert op de klinkers. “Verdomme”, zucht de prins. Hij buigt zich voorover over de fiets om hem andermaal rechtop pogen te zetten. Wanneer hij omhoog komt en net de fiets tegen een muurtje wil plaatsen kijkt hij recht in de diamanten kijkers van het mooiste prinsesje dat hij ooit heeft gezien! Van schrik laat hij de fiets los die andermaal op de harde weg neersmakt. Als betoverd blijft Pannenkoek staan. Het donkere haar van de Prinses contrasteerd perfect met haar ogen, als een volle maan aan een donkere hemel. Haar lippen zijn als prachtig fluweel theatertextiel waarbij de anticipatie voelbaar aanwezig is wanneer deze dreigen zich te openen. De lippen gaan van elkaar af waarbij de mondhoeken zich omhoog krullen in een perfecte glimlach. Zoals alles aan de prinses zijn ook haar tanden van onberispelijke kwaliteit, menig tandpastafabrikant staat te springen om deze schoonheid te contracteren voor zijn marketingcampagne!

Het ene moment staart Pannenkoek vol ongeloof naar zijn droomprinses en het volgende moment staat ze recht voor zijn neus en kijkt hij van dichtbij in de ogen die elk straaltje zonlicht lijken te vangen. “H-H-Ho.. uhm.. Goededag schoonheid” stamelt de prins die duidelijk nog onder de indruk is van al het schoons dat zich voor hem heeft verzameld in een enkele persoon. “Hoi”, zegt de prinses die gecharmeerd lijkt van het gestuntel dat ze net heeft aanschouwd. Deze prinses is duidelijk van een onbereikbaar niveau maar toch waagt Pannenkoek het er op en vraagt de prinses naar haar naam. “Prinsesje Wonderschoon”, rolt het van haar lippen. “Prinsesje Wonderschoon”, herhaalt Pannenkoek in zijn hoofd.

De volgende paar dagen gaan als een waas voorbij. Er wordt gesproken over alles maar vooral over niks. Over afstandsbedieningen, over puppies, over crushes en over het al dan niet Griekse Kofta. Als hoogtepunt op dit alles zingt de prins een prachtig chanson van de rapformatie “De jongeren heden ten dagen” waar Prinsesje Wonderschoon erg van gecharmeerd lijkt! Onze Prins nodigt de prachtige prinses uit om naar zijn paleisje te komen. De prinses stemt toe tot grote verbazing van Pannenkoek!

Een paar dagen later staat Pannenkoek bij de afstapplaats te wachten, de minuten gaan voorbij en het moment lijkt daar te zijn. De koets komt in de verte de hoek om. Enige spanning bouwt zich op in de prins zijn buik. De koets komt langzaam tot een halt, de deuren van de koets gaan open en daar staat ze, Prinsesje Wonderschoon, nog altijd even mooi als in de herinnering van de prins. Samen wandelen de prins en de prinses over het landgoed van de prins naar een waterrijke plek om zich aldaar neer te strijken voor een drankje en een gesprek. De door de prins gebakken toverkoek lijkt de prinses goed te smaken. De geur van de koek heeft echter ook een onbeschofte draak met zich meegebracht. De draak lijkt de confrontatie te vermijden maar in een flits steelt hij dat wat nog over is van de toverkoek en vliegt er mee weg! Heleasch..

De prins en prinses praten over allerlei dingen, lichte ditjes maar ook zware datjes en het wordt later en later. Het moment is aangebroken voor Prins Pannenkoek om zijn naam waar te maken. Hij neemt Prinsesje Wonderschoon mee naar zijn paleis om aldaar zijn befaamde Pannenkoeken voor haar te maken. Er wordt gesmikkeld en gesmuld en het wordt alsmaar later. De laatste koets naar het rijk van Prinsesje Wonderschoon vertrekt, maar zonder Wonderschoon. Veel lieve knuffels en zoete zoentjes, zachte schattige snurkjes en zinderende zonnestralen later is het dan echt tijd voor de prinses om huiswaarts te keren. De prins heeft het naar zijn zin gehad en de prinses laat weten dit ook zo ervaren te hebben..

De volgende dagen zijn akelig stil en de prins snapt er geen hol van.. heeft hij iets gemist?
Wordt vervolgd..?

perfecte-pannenkoek

Geef een antwoord