Schijthuys

Geurkaarsje met een spierwitte penis, of ja dat was hij ooit, nu is hij geel verkleurd door de tijd. In ieder geval zal dit ding nooit ontstoken worden, toch eigenlijk de droom van iedere kaars. Ontstoken worden en sterven in een derrie van je eigen ingewanden. Een gezellig bakje met potpourri dat zijn geur al jaren kwijt is, misschien alleen waar te nemen vanaf een centimeter of twee. Om maar niet te spreken over de laag stof die zich in het schaaltje genesteld heeft, minstens twee maal de massa van de verrotte blaadjes. Een inspirerende quote mag niet ontbreken. Wat ik zelf heel onaangenaam vind zijn foto’s. Dat je met je lul in je hand naar kinderkiekjes staat te kijken, daar is niet over nagedacht. Je heiligste der heilige, reinste ‘bezit’ op de meest stinkende ruimte van het huis hangen, het toilet.

Zou je een persoon kunnen categoriseren op zijn of haar toiletaccessoires? Ik denk dat je in ieder geval het water closet van de alleenstaande man wel kunt onderscheiden van dat van een man dat in een ellendig huwelijk zit, of een leuke single lady die in Beyoncé een rolmodel ziet. Is het bijvoeglijk naamwoord ‘ellendig’ wel nodig in deze context? Als men over een huwelijk spreekt zeggen ze immers meestal “wij zijn gelukkig getrouwd”. Als je dat ‘gelukkige’ er niet voor zet is je huwelijk dus kut? Dat kan ik me best voorstellen. Wie wil er immers trouwen? Dat zijn altijd de vrouwtjes, en de mannetjes zijn net zolang geïndoctrineerd en gemanipuleerd tot ze uit zichzelf (denken ze) toch maar op de knie gaan, zwichten onder de druk. Kijk uit mannetjes, je vrouwtje een dag een prinsesje laten voelen heeft verregaande gevolgen. Maar dat is een hele andere discussie.

Een mannenplee.. daar waren we, de mannenplee bevat hoogstens een verjaardagskalender, maar dan een versie met (half)naakte vrouwen en deze hangt het hele jaar, terecht, op Miss October. Dat en de verjaardagen ontbreken. Die kalender is de enige aankleding van deze sobere ruimte, tenzij je de pleeborstel of de luchtverfrisser meerekent. De luchtverfrisser overigens alleen voor het geval er bezoek komt, want welke man (of vrouw?) kan nou niet genieten van de geproduceerde geur? Soms mag je er best even trots op zijn. De pleeborstel die er waarschijnlijk al veel te lang staat, met de kak van eerdere ongelukjes ergens diep in zijn vezels geworteld staat fier in een hoek. Sommige mensen hebben die borstel nodig om de kak los te vroeten van het marmer. De meeste mensen origameren echter een bootje van wc-papier om hierin hun bruine ei te droppen en op zijn allerlaatste reis over de rivier Styx op weg te sturen naar het dodenrijk, of ja,  het riool. Zouden de verteerde zielen van rundvlees en hagelslag ook een geldstuk moeten betalen aan de veerman? Op pleepapier en een borstel na vind je niks in mijn schijthuis. Gewoon die drol eruit gooien en oprotten, het is verdomme geen kermis. Een leuke verjaardagskalender hangt in de damestoilet, dan kan het bezoek zich helemaal inlezen in de verjaardagsperikelen van bewuste bewoner zodat ze iets te doen hebben tijdens het legen van hun darmen. Vrouwen moeten alles ‘lekker gezellig’ maken, een huiselijke sfeer creëren met kaarsjes en plantjes, zelfs op de plee. Doe toch normaal mensen.

toilet_paper_correct_direction

Geef een antwoord