“Vertel eens wat over jezelf”

Geweldige vraag natuurlijk. Wat zeg je dan? Ik hou van breien, tennissen en strandwandelingen? Ik help graag mensen? Je ambities en je doelen? Vast wel, maar eerlijkheid duurt toch het langst hè?

Daarom heb ik mijn motivatiebrief voor mijn sollicitatie zo eerlijk mogelijk gehouden. De beste reactie die ik heb ontvangen was: “Ben je weleens afgewezen op je manier van schrijven?” mijn reactie was: “Nee, wordt dit de eerste keer dan?”.

Blijkbaar niet, nailed it!

Interesse en activiteiten

Omdat een CV alleen niet alles zegt zal ik hier een poging doen om mezelf te beschrijven. Ik ben Jimmy en heb heel lang gezocht naar wat ik nou eigenlijk wil als het op professioneel gebied/carrière aankomt. Op een gegeven moment heb ik me maar neergelegd bij het feit dat niet iedereen op zijn zevende al weet of hij politieman of bankdirecteur wil worden. Mijn interesse heeft zich van jongs af aan al in de digitale wereld afgespeeld. Van MSDOS tot Windows 10, en van de Walkman tot de iPod. Na een aantal uitstapjes omdat ik het gewoonweg niet wist, ben ik uiteindelijk toch weer in de informatica beland.

Ik heb op school ooit geleerd om je slechte eigenschappen te besprenkelen met discodip en af te zwakken, om vervolgens de voordelen te benoemen die deze slechte eigenschappen met zich meebrengen. Een voorbeeld is dat ik niet erg georganiseerd ben en meestal zonder planning aan de slag ga, waardoor ik vaak alles op het laatste moment doe (hier probeer ik overigens wel aan te werken!). Dit zorgt er voor dat ik goed functioneer onder tijdsdruk en hard kan werken, al is dit voornamelijk om te compenseren. Een ander voorbeeld is dat ik eerlijk ben (en vaak te horen krijg dat ik TE eerlijk ben). Ik ben leergierig en leer ook best snel, vooral wanneer het aankomt op dingen die me interesseren. Ik wil me blijven ontwikkelen. Zo ben ik sinds een aantal weken bezig met (in mijn eigen tempo) een cursus Frans te volgen, omdat ik dit op de middelbare school ooit gevolgd heb en het wel zonde vind dat ik hier niks mee gedaan heb. Als ik iets wil weten zoek ik het op, ook al is het iets triviaals als: “Hoe komt een slak aan zijn slakkenhuisje?” het antwoord is overigens: “Slakken hebben een orgaan dat calciumcarbonaat afscheidt (wat dan weer niet echt een afdoende antwoord is maar wel een waar we het voor nu mee moeten doen).”

Ik ben rustig maar ook sociaal en kan eigenlijk wel met iedereen omgaan. Ik heb overal een mening over en ga dus graag in discussie wanneer ik het niet eens ben met iemand. Zoals de meeste mensen kan ook ik hier behoorlijk koppig in zijn. In mijn vrije tijd ben ik momenteel veel bezig mijn hond (6 maanden oude Chinese Naakthond) op te voeden en regelmatig met het dier te gaan wandelen. Hier gaat redelijk wat tijd in zitten als alleenstaande hondenvader. In het verleden was de computer ook een hobby, hoewel ik nog steeds de interesse voor technologie en technologische ontwikkelingen heb, is de liefde voor het apparaat enigszins gezakt. Een baan of stage waarin ik constant achter een bureau naar een scherm zit te staren is dus ook niet voor mij weggelegd. Wat ik wel graag met mijn computer doe is schrijven. Schrijven is een hobby die zich een aantal jaren geleden heeft gemanifesteerd en heeft van mij ook een redelijke ‘grammar Nazi’ gemaakt. Dit heeft logischerwijs de nodige voor- en nadelen, die ik niet ga benoemen. Verder ben ik lactose intolerant en verslaafd aan cappuccino wat bewijst dat als God bestaat, hij wel humor heeft.

In een baan of stage hoop ik veel te kunnen leren en eventueel waar nodig ondersteuning te krijgen vanuit het bedrijf. Een al te formele bedrijfscultuur sluit slecht aan op mijn persoonlijkheid. De motivatie om aan de slag te gaan en echt iets in de praktijk te brengen is groot!

Geef een antwoord