Waarom is wc-papier duurder dan keukenpapier?

Waarom is wc-papier zo duur? In een grijs verleden heeft iemand mij ooit wijs gemaakt dat WC-papier duur is omdat het hoge transportkosten met zich meebrengt. Neemt veel plaats in beslag dus duur. Destijds klonk dat eigenlijk best wel logisch en geloofwaardig. Maar waarom kan ik dan op chinabuye een hele zeecontainer met Chinese kinderslaafjes kopen voor twee euro en zesendertig eurocenten? Nog zoiets, hier (Nederland) betaal je al gauw 8 euro aan verzendkosten voor een doosje Tic Tacs. Vanuit China sturen ze een enkel vlinderdasje voor je hond of kat ter waarde van één euro en één eurocent zonder verzendkosten naar je huis?! Hebben ze in ieder land een lokale Chinees die op de fiets pakjes bezorgt voor een halve Chinese Yuan per dag?

Keukenpapier is dikker dan wc-papier, een eigenschap die de verschillende merken wc-papier van elkaar onderscheidt in prijs (meer lagen = duurder) en toch is het goedkoper. Er zitten minder velletjes aan, maar dat is uiteraard omdat het dikker is, dus dat maakt voor de prijs niet uit. Mijn toiletpapier is op, keukenpapier werkte perfect en het was enorm zacht aan mijn billetjes. Daarna uiteraard spoelen met water. Mensen die dat niet doen zijn echt goor, eerst de poep door je bilspleet uitsmeren met een papiertje en daarna je onderbroek weer aandoen, denk je echt dat je nu schoont bent?

WC-papier zal wel een ‘slimme’ marketingtruc zijn om meer te verdienen, zolang je je gat niet afveegt aan een oude krant blijf je het toch kopen.

Geef een antwoord